Димитър Чорбаджиев е кандидатът за кмет на РБ за Стара Загора

На среща разговор с членове и симпатизанти тази вечер Димитър Танев, депутат от РБ от 27-ми избирателен район- Стара Загора, заместник председател на Движение България на гражданите обяви кандидатите за градоначалници от Реформаторски блок. Четирима са избранниците за градовете: Стара Загора – Димитър Чорбаджиев, областен координатор на ДБГ, Койчо Коев за град Раднево, Васил Донев за град Чирпан, Симеон Костадинов Симеонов за град Гурково. Блокът издига и кандидатури в 11 села от общината, в две други подкрепя независими кандидати.

Срещата започна с връчване на подписка, инициирана от МДБГв подкрепа на антикорупционния закон, отхвърлен от депутатите още на първо четене. Младите се обявиха в подкрепа на националната кампания Народът срещу корупцията. Те връчиха подписката със 110 подписа срещу 110 негласували депутати като символичен старт, даден в Стара Загора.

Народният представител от РБ Димитър Танев пое ангажимента да отнесе подписите до вицепремиера и председател на ДБГ Меглена Кунева. Той изтъкна, че отхвърленият закон не е получил основателни критики. Припомни, че ГЕРБ и РБ са единни зад този законопроект и това е знак за стабилност в отношенията. Той увери, че депутатите на Блока няма да отстъпят и са готови и на последващи по-драстични действия в борбата срещу корупцията.

За горещата политическа есен Димитър Танев беше категоричен, че реформаторите ще настояват да стартират реформите в съдебната система, в здравеопазването и образованието. Да, битката е трудна, защото сме 23-ма, каза народният избранник, но и с надежда пожела някога да бъдат 123-ма.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>