Учениците от ПМГ започват новата учебна година в друга сграда

Учениците от Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора ще започнат новата учебна година в други училища. Причината е течащият мащабен ремонт на сградата на гимназията. Ремонтните дейности трябва да приключат в края на септември. За още 2 училища първият звънец ще бие в други учебни сгради.

Тази година първият учебен звънец няма да бие в Природоматематическата гимназия „Гео Милев“. Причината е течащият мащабен ремонт, който върви с пълна сила. Въпреки че сградата няма да бъде готова до 15 септември, вече е изготвен временен вариант за старт на новата учебна година, увери ресорният заместник-кмет Иванка Сотирова.

До спешния ремонт се стигна, след като мазилга се срути по време на час и падна върху две ученички. В края на февруари на извънредно заседание на Общинския съвет бе взето решение да се стартира процедура за извършване на ремонт.  На заседанието общинските съветници приеха единодушно да бъдат направени промени в разходната част на бюджета на община Стара Загора за 2015 г., за да се осигури част от сумата.  Над 1 милион лева, отделени за подобряване на инфраструктура в Общината, се пренасочиха към реновирането на Математическата гимназия. Освен това, кметът Живко Тодоров получи уверение от премиера Бойко Борисов, че държавата ще даде останалата част от необходимите средства, които според изготвения работен проект възлизат на над 2 милиона лева.

По проекта се предвижда поставяне на изолация на външните стени, подмяна на старата дограма с PVC, топлинно изолиране на покриваи пода, пребоядисване на учебните корпуси и други дейности. Цялостното реновиране на сградата на Математическата гимназия трябва да приключи не по-късно от 30 септември.

Над 100 са заетите в ремонтните дейности в математическата гимназия към момента. Работи се и в почивни дни.  Цялостното реновиране на сградата трябва да приключи не по-късно от 30 септември.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>