Една интересна история за живот с чуждо сърце

Следва една интересна история за живот с чуждо сърце!  44-годишен старозагорец претърпя успешна трансплантация през миналата година и живее втори живот, след като се възстановява. Той се казва Александър Павлов. Каква е връзката му с футбола и как се живее със сърцето на друг човек?

Това е история за човешкия живот, който свършва и започва отново. За безкрайната любов към футбола и за невероятния шанс да дишаш пак. Срещаме ви с 44-годишния Александър Павлов. Живее втори живот след трансплантация на сърце. Старозагорецът е третият в страната, който получава новия орган през миналата година. До операцията се стига трудно.

Два месеца по-късно чудото се случва. Трансплантацията е в болница „Света Екатерина“ в столицата и продължава повече от седем часа. Александър помни датата с футболна среща. Освен че е запален по играта, той е член на управителия съвет на Национален фенклуб „Берое“.

Когато отваря очи, старозагорецът се чувства странно, докато разбере къде се намира.

Често питат Алексадър как се живее с чуждо сърце, но за мъжа не е важно толкова това, колкото другото: да благодари на родителите на донора, който го спасява.

След трансплантацията първите крачки футболният фен пази за градския стадион под Аязмото.

Преди да получи новото си сърце, старозагорецът живее динамично, не пропуска мачове, занимава се със семеен бизнес. Сега обаче се налага ежедневието му да е по-спокойно. Казва, че е късметлия и обещава да живее на макс със семейството, приятелите и футбола.  А сърцето на другия човек е също толкова голямо, за да побере цялата му любов към  верния отбор „Берое“…

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>