В индустриална и складова зона „Голеш“ улиците нямат имена

В индустриална и складова зона „Голеш“ улиците нямат имена. Ситуацията ще бъде поправена, ако Общинският съвет подкрепи предложението за именуването им. Предлагат се имена като „Хинап“ , „Магнолия“, „Смокиня“ и други. Дали имената са чакани в зоната или там има други проблеми?

Индустриалната и складова зона „Голеш“ се намира на края на града. Тук са производствени и административни сгради на фирми. До момента улиците нямат имена, но предстои да получат.Това ще се случи, ако Общинският съвет в Стара Загора подкрепи предложението за именуването им. Всъщност пътищата до зоната не са много, но дупките – достатачно.

Складовете ни са по европейски стандарти, но пътят до тях – няма нищо общо с Европа, коментират хора от индустриалната зона. Други искат улица, за да получат контейнер.

Многократно до председателя на Общинския съвет в Стара Загора са постъпвали заявления за именуване на улици в зоната с цел сградите да получат административни адреси. Вече има списък с определени имена. Така, административният адрес на дадена фирма може да е с улица“Райска ябълка“ , „Магнолия“, „Смокиня“ , „Дъб“ или друга. Според Стефан Петров, който работи във фирма за билки, имената са подходящи.

Няма лошо в имената на улиците, са и други мнения.

Според списъка към предложението до местния парламент имена ще получат 40 улици в зоната. Кой е техният кръстик и защо преобладават имена на дървета – ще ви разкажем в следващ репортаж.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>