Започна строежът на социална сграда зад църквата в квартал „Зора“

Започна строежът на социална сграда зад църквата в квартал „Зора“. Предвижда се в сградата да има стаи за обучение, трапезария и лекарски кабинети. За да се реализира проектът обаче са нужни средства. Днес в квартала се състоя празник, посветен на патрона на храма Свети Паисий Хилендарски. Организатори бяха настоятелството на църковния храм и читалището.

Зад църквата „Свети Паисий Хилендарски“ от две седмици кипят строителни дейности. Строежът е започнал с благословията на старозагорския митрополит Галактион и с помощта на добронамерени хора. Предвижда се там да има сграда да със социална функция.

За да се случи всичко това в полза на хората обаче са нужни средства. За довършване на строежа по груби сметки са необходими най-малко 20 хиляди лева.

Сред нуждаещите се, които ще се възползват от трапезарията, е Пано Христов, той се грижи за две деца без родители.

Днес в храма имаше празник, посветен на неговия патрон и на читалището в квартала . В храма бе отслужена Света литургия. Гостите успяха да разгледат и изложбата „Мигове от Атон“ – дело на Иван Маринов.

От 2008 година старозагорци отбелязват с песни и танци откриването на църквата, носеща името на светеца. Празникът днес бе организиран от настоятелството на църковния храм „Свети Паисий Хилендарски“ и Народно читалище, което носи същото име. Празничното веселие продължи по-късно на площада в квартала.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>