Старозагорка спечели дело срещу „Паяка“…

Административният съд реши, че лекият автомобил на Милена Желева е неправомерно преместен от репатратора. Делото се обжалва от полицията пред Върховния административен съд. Съседи на старозагорката настояват в подписка за това улицата, от която се вдигат редовно коли, да стане еднопосочна.

Милена Желева спечели дело срещу Паяка, засега на първа инстанция. Историята започва на 21 ноември 2014-та. Автомобилът й „Ланчия“е паркиран близо до дома й на улица „Свети Княз Борис“ под Окръжна болница.Тогава са вдигнати още няколко коли. На улицата няма знак, 10който да обозначава забрана за паркиране и за принудително преместване. Милена решава да заведе дело. От материалите по делото става ясно, че колата е вдигната по преценка на полицейски служител след сигнал.Според решението на Административния съд от 15 май  преместването на автомобила до наказателния паркинг е незаконосъбразно, а жалбата на Милена е основателна. Не е доказано по категоричен начин, че колата е пречила на движението и е било затруднено преминаването на други автомобили.Също така не е имало поставени пътни знаци, обозначаващи забрана за паркиране и знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно средство. Около два месеца преди знакът да бъде поставен, историята с паяка се повтаря, но с друг жител на същата улица. Хората се оплакват, че реално няма къде да паркират автомобилите си, а вечер въпреки знаците улицата се превръща в писта за демонстрации на високи скорости.  Настояват улицата да стане еднопосочна, събират и подписка. Съгласно решението на АС полицията трябва да плати на Милена сумата от 310 лв разноски по делото. Заради обжалване обаче думата ще има Върховния административен съд, който ще определи дали Милена ще спечели окончателно делото срещу паяка или не.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>