Казусът с незаконното строителство в „Лозенец“…

Казусът с незаконното строителство в „Лозенец“е шумен PR от страна на управляващата партия, това е заключението на общинското ръководство на БСП. Според старозагорските социалисти проблемът с незаконното строителство може да бъде разрешен лесно, но общинската администрация не предлага как да се случи това. Никой от групата съветници на БСП не е бил търсен от управляващите, за да се намери решение на възникналия казус.

Относно продължаващите строителни дейности, свързани с изграждането на велоалеи в града, Бори Боричев заяви, че тези дейности не кореспондират със здравия разум. От своя страна общинският съветник Ивайло Начев заяви категорично, че групата на БСП в общинския съвет няма да подкрепи новите предложения за продажба на общинска земя, тъй като ощетяват общинската хазна. Във връзка с предложението за подпомагане на Държавна опера Стара Загора, от БСП не се ангажираха с позиция, заявявайки, че липсва яснота относно финансовите отчети на институцията, както и прозрачно за изразходването на предишните отпуснати средства. На срещата бе представена позицията на старозагорските социалисти, касаеща евентуално сливане на Онкодиспансера с УМБАЛ „Стоян Киркович“. От БСП настояха да бъде изяснен въпроса със строителството на кръговото кръстовище пред Била, което по тяхна информация ще струва на данъкоплатците малко над 2 млн лева.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>