Община Стара Загора в проект на Новия европейски Баухаус

Община Стара Загора стартира участието си по проект „Подпомагане интегрирането на ценностите и принципите на Новия европейски Баухаус в процесите на регионалното планиране“, финансиран по програма Интеррег Европа на Европейската Комисия.

Какво представлява проектът? Видео

 

 

В периода от 11 до 14 юни, в град Паневежис, Литва се състоя „Първо междурегионално събитие за изследване на политики, проучвателно събитие 1“, планирано съгласно графика за  изпълнение на  проект „02С0432 NEBA – Подпомагане интегрирането на ценностите и принципите на Новия европейски Баухаус в процесите на регионалното планиране“.

 

 

Посещенията по проекта имат за цел да послужат като източник на вдъхновение и обмяна на опит, които да позволят на партньорите по проекта и заинтересованите страни да обогатят познанията и експертността си със споделени добри практики по темата за Новия европейски Баухаус, като приложат неговите принципи в бъдещи местни политики и проекти.

 

От българска страна в проекта участват архитектите Явор Янулов и Георги Гьоков, четирима са представителите на Община Стара Загора – гл. счетоводител Петър Величков, урбанистът Пламена Колева, технически сътрудник Мария Маркова и Георги Симеонов.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>