Работна среща

Областният управител Ива Радева и зам. областният управител Методи Марков участваха в работна среща с част от състава на Областния съвет по сигурност, преподаватели и обучаеми от Военната академия „Г. С. Раковски“.

На срещата, организирана по инициатива на ръководството на Военна академия, присъстваха експерти от Областна администрация, представители на РД ПБЗН, ОД МВР, Военно окръжие, Втора тунджанска механизирана бригада и Община Казанлък.

Г-жа Радева приветства гостите и обясни, че Старозагорска област е важна от гледна точка на националната сигурност, защото в нея се намират големи стратегически обекти. Към нея се присъедини и господин Марков, който изтъкна ключовата роля на координацията между структурите за бързо реагиране при бедствени ситуации.

Деян Грудев, главен експерт ОМП запозна присъстващите с Областния план за защита при бедствия и с функциите и задачите на Областния съвет по сигурност, който е консултативен орган на Областния управител.

Презентация на тема „Работа на щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия“, бе изложена от Михаил Михов от РД ПБЗН.

Представители от ОД МВР, Военно окръжие, Втора механизирана бригада и Община Казанлък също изнесоха презентации по темата.

В края на срещата подполковник Нелко Ненов, зам.-декан на факултет „Национална сигурност и отбрана“ във Военна академия изказа благодарност на участниците в срещата за полезната информация, свързана с провеждането на регионалната политика по сигурност и отбрана.

 

Работна среща

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>