Стипендия/Награда на името на инж. Васил Николов

Стипендия/награда за отличен успех на името на инж. Васил Николов учредяват неговите деца. Дъщеря му Надя Бонева разказва в ефира на предаването Сутрин с на, как подкрепата ще отиде при ученик от Гимназията по Строителство, архитектура и геодезия в Стара Загора. Кой е инж. Николов и каква е връзката му със Стара Загора
Инж. Васил Николов е започнал професионалния си път в гимназия Лубор Байер като учител през 60 те години. По късно е инженер в строителния комбинат в Стара Загора.

Идеята да се дарява за образование не е чужда на Надя Бонева. Тази година наградата ще е една, а догодина цели три. Живко Кирилов Желязков, който завършва тази година с пълно отличие е носителят на тази стипендия/награда. Намерението на учредителите на стипендията е да подкрепят и момиче, което се изявява в сферата на инженерните науки. Третата ще се присъжда за постижения в олимпиади.

Първата награда ще бъде връчена на 21 юни в залата на библиотека Захарий Княжески. Образованието не е самоцел, а път към който трябва да се стремим, е посланието на Надя Бонева към младите хора.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>