Протест в Гълъбовско заради разбит път

Протест в Гълъбовско заради разбит път. Тази сутрин три пътни артерии бяха блокирани от протестиращи жители на няколко села в Гълъбовско. Причина за протестите е обещан, но неслучил се основен ремонт на 15,9 километровото трасе Мъдрец -Гълъбово.

Рано тази сутрин протестиращите блокираха международният път – Русе -Свиленград край Брикел, изходът на село Мъдрец и вътрешен път, който води към рудниците на Мините. Причината за протестите е обещан, но неслучил се основен ремонт на 15,9 километровото трасе Мъдрец -Гълъбово. Пътят е строен през 70-те години на миналия век и оттогава не е ремонтиран основно. Трасето е част от Републиканската пътна мрежа. То е и основна връзка на общинския център Гълъбово с 5 населени места.
Въпреки че за основния ремонт на артерията са осигурени средства от републиканския бюджет, има и избран изпълнител, дейностите по обновяването така и не са започнали.
На мястото на протеста бе и директорът на АПИ. Той увери, че в рамките на две седмици ще започне същинското строителство“.

Протести и блокади с искане за ремонт на този път се организират за осми път. Намеренията на хората от засегнатите от лошия път села са този път протестът им да е безсрочен.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>