Кои са митовете при тълкуване на популярната психология?

Какви са заблудите днес при тълкуване на популярната психология. Как можем да си помогнем в най деликатните сфери от човешките взаимоотношения. Говорят психолозите Красимира Иванова, Златина Желева и Иван Димитров. Те стартират лекционен курс.
Идеята за този лекционен курс в голяма степен е свързана с все по голямата потребност на хората от психотерапевтична помощ.
Подвеждащото тук е, че тези реакции и взаимоотношения се случват във фалшива среда и това много подвежда хората, казват психотерапевтите. От там идва нуждата да бъде обяснено кое е правилно и неправилно, като всичко това се сложи в една здравословна рамка.
Системният подход, през който ще се случват лекциите разглежда човека не просто като биологично същество. Какво означава това
Лекциите, не са просто суха материя. Системния подход се занимава с групи и така, хората които се посветят на това ще имат възможност да преживеят нещо, да дадат нещо на другите участници и да видят себе си в един различен контекст. Какви са митовете на популярната психология? Кои са основните теми, подбрани от психолози и психотерапевти?
Хората, могат да изберат най важните и интересните за тях теми. Психологията понякога малко наврежда с това, че нерядко хората абсолютизират и се фиксират в определени неща, казват експертите. Това не трябва да се случва, защото тук и сега е най важно за терапевтите. На 25 април от 18 .00 часа е първата среща.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>