Решение на Общинския съвет за преобразуване на гора в терен за застрояване е атакувано пред Областния управител

Магдалена Овчарова, председател на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Общинския съвет на Стара Загора е внесла жалба до Областния управител на Стара Загора за незаконособразност на три от взетите решения на последното заседание на съвета. Става дума за промяна на Общия устройствен план  в частта за  предназначението на парцели. Един  от тях представлява 8 дка гора, която ще бъде превърната във вилно селище.

Парцелът, който по ОУП се води за озеленяване, се намира по пътя за Богородична стъпка край курорта Старозагорски минерални бани. Заявлението за преобразуването му е подадено от Венцислав Драганов.  Предложението предизвика доста дебати в залата, защото по комисии и на председателски съвет е постигнато споразумение да се отложат  всички точки, които касаят промяна в Общия устройствен план, докато Общинският съвет не изработи еднакви правила за решение на такива казуси. При обсъждане на дневния ред в началото на заседанието  някои предложения останаха и бяха гласувани в зала. Точката за гората беше приета с 24 гласа за, 12 против и 7 въздържали се, решение, което предполага преобразуването на боровия терен в парцел за застрояване с ниско строителство.

Решението за преобразуването на зеления парцел в такъв за застрояване бе атакуване от няколко групи в залата, но успя да мине. Затова днес е атакувано по юридически път до Областния управител. В жалбата на Магдалена Овчарова се оспорва законосъобразността на взетото решение по тази и още две точки. Групата на Възраждане също обявиха, че ще атакуват пред областния управител решението за гората.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>