Отхвърлиха създаването на Временна комисия за анализ на нуждата от Център за рехабилитация и спортна медицина

Да не се създава Временна комисия в Общинския съвет, която да проучва дали в Стара Загора има потребност от създаването на Медицински център. Това гласуваха съветниците на днешното заседание.

Вносител на предложението е председателят на Постоянната комисия по образование, наука и защита на правата на децата Бончо Григоров от Продължаваме промяната. Каква е идеята за създаването на подобна Временна комисия, обяснява Григоров.

Трудно осъществимо предложение, каза Георги Господинов от ГЕРБ.Според него няма кадрови капацитет за реализаци на подобен проект. Мнение по предложението изрази и кметът Живко Тодоров.

Тунджай Йозтурк, председател на ПК по здравеопазване в Общинския съвет, обаче заяви, че обявеното в зала е неофициалното становище на д-р Димитър Стойчев, управител на Медицински център 1, който дал отговор за възможния пакет от прегледи, които центърът може да обезпечи от гледна точка на специалисти.
В крайна сметка със 16 гласа „За“, 5 – против и 24 „въздържал се“ на този етап и в този му вид предложението беше отхвърлено.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>