До 23 юни се приемат предложения по актуализацията на транспортната схема на община Стара Загора

До 23 юни се приемат предложения по актуализацията на транспортната схема на община Стара Загора. Заявките се подават на мейла на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ на общинска администрация. Преди дни транспортната схема бе представена пред обществеността. Гости в студиото на сутрин с нас бе Росица Копривчина от „Дирекция транспорт, чистота и екология“

Целта на актуализацията на транспортната схема е да бъде оптимизирана и усъвършенствана, за да бъде максимално удобна. Разработената от работния екип актуализация се основава на съществуващите практики за планиране, като се вземат под внимание принципите на интеграция, участие и развитие, удовлетворяване на нуждите от мобилност на хората в рамките на общината, като едновременно с това се цели да се създаде по-добро качество на живот в града и крайградските зони.

С направените предложения ще бъдат постигнати осигуряване и подобряване на свързаността и достъпността на населението в община Стара Загора. Проектът включва създаването на нова автобусна линия № 71. Тя ще обслужва кварталите „Железник“ и „Зора“ през стадион „Берое“. По този начин ще бъдат по-достъпни за старозагорците, живеещи в кварталите. До 23 юни администрацията очаква още предложения.

Като цяло линиите, обслужвани от тролейбуси, запазват своите маршрути и спирки. При изготвяне на маршрутните разписания, същите трябва да бъдат съобразени с автобусите, движещи се по техните направление, обясниха експертите. Актуализация има и при междуселищния транспорт.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>