Празник за деца и кучета и тази година в парк „Зелен клин“

На 1 юни, от 17.00 часа, в парк „Зелен клин“ за пореден път „Кучилище Стара Загора“ събира малчугани и техните четириноги любимци за празник на приятелството, грижата и обичта.

Програмата включва изпълнения на малките таланти от ДЮССИ „Аллегра“ , забавни игри с много подаръци и демонстрации на обучени кучета. Любопитни трикове ще покажат със своите четириноги приятели Лора Рашева и Павлина Бакалова, сред гостите е и Марина Бешовишка – носител на множество отличия в състезания по аджилити.

И тази година ветеринарни лекари ще са на разположение за въпроси и безплатни консултации, защото здравото куче е щастливо куче, казват организаторите. Тазгодишният празник поставя фокус върху профилактиката при възрастните кучета и напомня за ползата от регулярно проследяване на кръвните показатели и състоянието на вътрешните органи.

Професионалисти в грууминга ще дадат насоки за правилната поддръжка на козината и кожата на кучето и как се избягват топките косми, които неминуемо съпътстват идването на топлото време. Специалисти по хранене от София идват специално, за да разкажат за полезните лакомства.

Традиционен участник в забавата за деца и кучета е и Общинският приют за безстопанствени животни. Екипът ще сподели какво е да си доброволец и как да бъдеш отговорен стопанин, както и ще представи кампанията „Осинови (си) обич!“.

Партньор и тази година на събитието е Община Стара Загора. Специален информационен кът ще бъде на разположение на стопани и кандидати за такива, ще има и бюро за регистрация на домашни любимци.

Представители на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора отново ще са на линия за желаещите да проверят дали данните от чипа на кучето са коректно въведени в информационната система на агенцията.

Организаторите са подготвили и куп изненади за участниците в празника.

Празник за деца и кучета и тази година в парк „Зелен клин“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>