В 15 училища в община Стара Загора са подадени едновременно сигнали за взривни устройства

В 15 училища в община Стара Загора са подадени едновременно сигнали за взривни устройства. Това потвърдиха от полицията и от пожарната. Навсякъде са изпратени полицейски екипи. Предприети са действия по процедура. Учебните занятия са преустановени и децата изведени. Вижте повече

В 15 училища в община Стара Загора са подадени едновременно сигнали за взривни устройства. Сигнал за бомба във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ в Стара Загора е подаден около 9:20 часа. В 9:12 часа е постъпил сигнал по имейл и в Пето ОУ „Митьо Станев“. Такова съобщение е изпратено на пощите на всички основни училища в Стара Загора, като заплахата е за всички деца в града.
Как да реагират директорите на учебните заведения, в които е получен е-mail за поставена бомба, обсъдиха на оперативна среща представители на МВР, ДАНС, РУО и общинска администрация.

В 10 основни училища в Стара Загора и в четири учебни заведения в селата Горно Ботево, Загоре, Хрищени и Братя Кунчеви, до момента са получени заплашителни електронни съобщения за поставени взривни устройства.
Прокуратурата извършва проверки по получените заплашителни сигнали за поставени взривни устройства в учебни заведения в големите областни градове в страната, включително и в Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>