Старозагорската ППМГ „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма „Иновации в действие“

Старозагорската Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма „Иновации в действие“. Темата на форума, който е с начало 27 март и продължава до 30 март, е „Експериментът- съвременен метод за качествено образование по химия и опазване на околната среда“. Техни партньори и гости на Стара Загора са представители от ПГ „Христо Ботев“, град Попово, ППМГ „Никола Обрешков“, град Казанлък и ППМГ „Васил Левски“, град Смолян. Официалното откриване на срещата бе озвучено от новосъздадения химн на гимназия  „Гео Милев“ – „Горди наследници“, спечелен по проект на Национална инициатива за създаване на химни за българските училища.

„С огромно вълнение съм тук и искам първо да ви поздравя за химна, който чухме. Бъдете горди с него и го прославяйте навсякъде. Поздравявам ви и за домакинството на тази стойностна програма и приветствам гостите в нашия град, нека се чувстват сърдечно приети при нас. Успех на форума!“, поздрави присъстващите зам.-кметът на общината Надежда Чакърова.

„От 2021г. сме в списъка на иновативните училища, а от една година подготвяме и разширение на иновацията – освен в химията искаме да допринесем и в другите природни науки. Благодаря на колегите от град Попово, тъй като те бяха първи инициатори и от тях усетихме подкрепа и вдъхновение. Надяваме се срещата ни и в нашия град да бъде изпълнена с много емоции и положителни равносметки“, сподели  Мариета Петрова, директор на ППМГ „Гео Милев“.

Възпитаници на природоматематическата гимназия показаха талант и изпълниха специална програма, включваща балет, народни танци и пеене. Официалното откриване завърши с покана към гостите да се включат в традиционно българско хоро в двора на училището.

Форумът по програма „Иновации в действие“ продължава с представяне на материалната база на училището, реализирани проекти и възможности, дискусия, както и посещение на учебен час по химия и обиколка на лабораторията. Малко по-късно през деня ще се проведе състезание „Аз обичам Стара Загора“, а след това учениците ще тръгнат към Зоопарка. На 29 март е планирано посещение на природонаучния музей в град Пловдив, както и образователен семинар.

Официални гости на събитието бяха още Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“, Милена Йолдова-Стоянова, началник на РУО Стара Загора, Мария Цоловска, старши експерт по организация на средното образование, Кузман Кузманов, старши експерт по природни науки и екология.

Старозагорската ППМГ „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма „Иновации в действие“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>