Петима са обвинените след масовия побой в Казанлък

Петима души са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление след масовия побой на паркинга на Кооперативния пазар в Казанлък от 20 март. Това съобщи на брифинг пред журналисти окръжният прокурор Дичо Атанасов. В него участва и директорът на ОД МВР старши комисар Лазар Христов.
След инцидента един човек загина, петима и към момента се борят за живота си, а още няколко души са с различни телесни наранявания, каза окръжният прокурор Дичо Атанасов. От думите му стана ясно, че обвинения са повдигнати на една жена, един непълнолетен гражданин на 17 години и три пълнолетни лица. От събраните доказателства спрямо тях е повдигнато обвинение за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс (НК), но ако бъдат събрани достатъчно доказателства за особена жестокост, може да бъде преквалифицирано и по чл. 116 от Наказателния кодекс.
С опасност за живота след инцидента в момента са петима души, настанени в болнични заведения в Казанлък и Стара Загора. „Трима от тях са в особено тежко състояние, те са с травми, несъвместими с живота“, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов.
Окръжният прокурор обясни още, че събирането на доказателства е продължило по-дълго време. Обвинените са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а гледането на тяхната постоянна мярка за неотклонение се очаква да бъде в рамките на утрешния ден, посочи Дичо Атанасов. Според него кръгът на обвиняемите пет лица със сигурност ще бъде разширен. „Не говорим само за убийството, има и множество лица с телесни повреди и такива в тежко състояние, могат да бъдат повдигнати обвинения в опит за убийство, причиняване на телесни повреди и други“, коментира прокурорът.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>