Април отново е месец на четенето

За 18-ти път в Стара Загора ще се проведе Маратон на четенето. Събитието наречено „Четяща Стара Загора“ е организирано от Библиотека „Родина“, Община Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“. „Четяща Стара Загора“ е част от Националната програма „Походът на книгите“. Богата програма бележи и тазгодишното издание. Международно участие от Ирландия е час от ктулминацията.Повече от Краси Лекова гост в студиото на „ Сутрин с нас“.

Предвидена е богата програма през Целият месец април ще е изпълнен с богата програма посветена на четящите хора. Все още се събират заявки за участие. На 4 април ще бъде първото събитие от Маратона с представянето на книгата „130 българи в небето“ на Димитър Недялков.

Целият април – от 3-то до 28-мо число, ще е своеобразен празник на книгата, наситен със срещи с уважавани, интересни и нашумели български творци. Кулминацията на събитията в Стара Загора ще е хепънингът в парк „Пети октомври” на 20 април. Четенето ще продължи от 10.00 до 15.00 часа.

„Четяща Стара Загора“ е част от Националната програма „Походът на книгите“, организиран ежегодно от Асоциация „Българска книга“ и Българската библиотечно-информационна асоциация и е част от Културния календар на Община Стара Загора. Инициативата е посветена на Международния ден на детската книга – 2 април, и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>