Шофьорът на катастрофиралия микробус с мигранти на автомагистрала „Тракия“ все още не е задържан

Шофьорът на катастрофиралия микробус с мигранти на автомагистрала „Тракия“ все още не е задържан, съобщи окръжният прокура на Стара Загора Дичо Атанасов.

При инцидента загина един афганистански гражданин, девет остават за лечение в болница.

Подробности за инцидента бяха дадени пред медии в Стара Загора. /видео/

Товарният микробус с мигранти е катастрофирал заради лошото си техническо състояние, и заради това, че е бил претоварен. Шофьорът, който е чужд гражданин е избягал.

Постъпват противоречиви сигнали за самоличността на това лице, да се надяваме, ако е на територията на България, да бъде установен до дни, обясни Дичо Атанасов.

 

Доказано е, че част от схемата за трафик на хора е и намереният в неделя край Перник микробус, чийто собственик все още се установява. От разпитите на мигрантите става ясно, че те са преминали границата с България със стълби преди няколко дни. Те са тръгнали от Истанбул, а крайната им дестинация е била Сърбия.

В неделя още един бус с мигранти беше спрян на АМ „Тракия“. Задържаните шофьори са от Стара Загора и са се признали за виновни, съобщи районния прокурор Таня Димитрова.

Те са криминалнопроявени, приели да превозят нелегалните мигранти от Карнобат до София срещу 20 000 лева. И двамата са без шофьорски книжки. Уговорени са от трети човек, който е от област Стара Загора и е призован за разпит.

 

 

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>