Master of Art Film festival в Стара Загора

 

Над 50 документални пълнометражни и късометражни филма в категориите „Архитектура“, „Дизайн и мода“, „Изобразително изкуство“, „Музика и танц“, „Литература“, „Фотография“, „Театър и кино“, „Съвременно изкуство“ и „Изкуство и власт“ ще покаже Master оf Art Film festival тази година.

Фестивалът ще се състои едновременно в София, Пловдив, Варна и Стара Загора в периода 10 февруари – 8 март.

Откриването на 10 февруари ще е паралелно в столичното кино „Люмиер“, Lucky Дом на киното (Пловдив), Фестивален и конгресен център (Варна) и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора.

Филмът, избран за старта от 18:00 ч., е италианската продукция „Ботичели, Флоренция и Медичите“ на режисьора Марко Пианиджани.

В същия ден, от 20:00 ч., ще бъде показан и българският документален филм „Пеещи артисти“ с продуцент Игор Марковски. 55-минутна документална лента на режисьора Васил Стефанов в черно-бели и цветни кадри и стерео звук представя популярни български изпълнители и актьори, сред които Орлин Горанов, Добрин Досев и Веселин Веселинов-Еко, Людмила Сланева и Герасим Георгиев-Геро, Симеон Владов и Гергана Стоянова, Мая Бежанска и Даниел Цочев, Койна Русева и Миро.

Изборът на датата 10 февруари не е случаен – това е денят, в който голямата и обичана българска актриса Татяна Лолова щеше да навърши 89 години. „Пеещи артисти“ е последният творчески проект, в който тя участва, и отново ще бъде показан паралелно в София, Пловдив, Варна и Стара Загора.

В Стара Загора фестивалът се провежда за трета година. Тазгодишното издание ще се проведе от 10.02. до 18.02. Организира се от АртЕриа и се провежда в Регионална Библиотека „Захарий Княжески“. Цялата програма ще намерите в приложен файл. Билетите са вече в продажба в мрежата на EpayGo и на всички каси на EasyPay.

Тази година, в рамките на Старозагорското издание, ще предоставим 20 безплатни билета за група от деца в ученическа възраст, за всяка една прожекция. За да запазите безплатен групов билет е необходимо да се обадите на 0886352273 и да заявите желанието си.

 

Master of Art Film festival в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>