Окръжен съд –Стара Загора одобри споразумение по обвинение за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици

Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение, постигнато между прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора, обвиняемите Т. Г. и Е. С. и защитниците им.
И на двамата обвиняеми бе наложено наказание за срок от по една година лишаване от свобода, което да изтърпят при първоначален „общ“ режим, и глоба в размер на 5000 лева.
Пред Окръжен съд – Стара Загора Т. Г., на 31 години, и 30- годишния Е. С. се признаваха за виновни в това, че за времето от неустановена дата на 2021 г. до 21/22.10.2022 г., на територията на Община Стара Загора, се сговорили помежду си да извършат в страната престъпления (участие в организирана престъпна група, създадена с цел отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона правила и държане на наркотични вещества, с цел разпространение, в големи размери), за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага, както и че на 21/22.10.2022 в с.Калояновец, община Стара Загора, като съизвършители и в съучастие помежду си, без надлежно разрешително, преработвали и държали високорискови наркотични вещества с цел разпространение – коноп /марихуана/ с общо тегло 11878.97 грама.
Т. Г. призна вината си и за това, че на 21/22.10.2022 в с.Хрищени, община Стара Загора, без надлежно разрешително, придобил и държал, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества – коноп /марихуана/ с тегло 100,7 грама, а обвиняемият Е. С., че на 22.10.2022 г. в гр.Стара Загора придобил и държал, с цел разпространение – коноп /марихуана/ с тегло 10.16 грама.
За всеки един от обвиняемите ще бъде приспаднато времето, през което са били с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Съдът постанови високорисковите наркотични вещества, предмет на престъплението, да бъдат унищожени по надлежния ред.
Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Окръжен съд –Стара Загора одобри споразумение по обвинение за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>