С 50 млн. лв. за енергийно обновление на сградите разполага Община Стара Загора

Колко сдружения са заявили желания да се включат в програмата за саниране на сгради в град Стара Загора. Как и кой одобрява процедурата?

На тези въпроси отговоря в предаването Сутрин с нас секретарят на общината Делян Иванов. /видео/

 

С 50 млн. лв.  за енергийно обновление на сградите разполага Община Стара Загора по новата програма за енергийна ефективност, която бе отворена в края на м. декември миналата година. В община Стара Загора има отворено информационно гише за всички домоуправители и представители на сдружения, на сайта на Община Стара Загора са публикувани и необходимите документи и стъпки за кандидатстване по програмата.

 

Над 100 домоуправители до днес са потърсили информация за процедурата по саниране, на 16 от сдруженията са възложени обследвания, коментира секретарят на Общината.

 

Средствата, в размер на 50 млн.лв,  ще стигнат за саниране на около 150 000 квадратни метра РЗП, коментира Делян Иванов. Това са около 45 сгради за град Стара Загора.

Точкова система определя кандидатите, които ще получат финансиране.

 

Максималният брой точки, които може да получи едно сдружение за саниране на сграда е 140, минималният е 82. Нямат шанс за одобрение всички кандидатствали, събрали под минимума, коментира Секретарят на общината.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>