Общинският съвет разреши на косъм даването на терени за фотоволтаици

Общинският съвет в Стара Загора прие на косъм осемте инвестиционни предложения за изграждане на фотоволтаични централи върху общински терени. Точките бяха разгледани на извънредна сесия на общинския съвет. Изненадващо, обсъждането на предложенията премина с разгорещени дебати и взаимни обвинения.
Гласуването на 5 от 8-те предложения мина с един глас, след като инвестиционните намерения получиха минимума от 26 гласа „За“. Предложенията не бяха подкрепи от „Народен съюз“, част от БСП, „Демократична България“, „Българска социалдемократическа партия“ и Възраждане. Извънредното заседание премина с остри дискусии и взаимни обвинения.
В начало на заседанието бе оповестено, че поради наличието на повече от един инвеститор за два от терените кметът Живко Тодоров е изтеглил предложенията, които ще бъдат обсъдени на редовната в края на януари. Една от тях е свързано и с най-голямата инвестиция, която е планирана на площ от 1000 декара.
След даването на предварително съгласие за учредяване на възмездно право на строеж инвеститорите разполагат със срок от до 24 месеца, в който да преминат всички изискуеми процедури. След това отново Общинският съвет трябва да вземе окончателно решение за реализация на инвестиционните намерения.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>