Подари елха – зарадвай животно от зоопарка в Стара Загора

И тази година, старозагорският зоопарк приема коледни дръвчета, които се превръщат в лакомство за някои от обитателите му. Елхите, които изпълниха своята роля и красиха домове и офиси по време на празниците, са предпочитан десерт от елени, кози и други животни. Всеки, който желае да допринесе за менюто на чифтокопитните любители на вечнозелените дървета, може да остави своя подарък при касата на Зоопарка.

Според поверията, украсата от светлите празници се прибира на Йордановден, който отбелязваме на 6 януари. В някои краища на страната се счита за най-подходящо това да се случи ден по-късно – на Ивановден.

От зооградината, която е в сърцето на един от най-големите и красиви естествени паркове в страната – „Митрополит Методий Кусев“, отбелязват засилен интерес по време на почивните слънчеви дни.

Подари елха – зарадвай животно от зоопарка в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>