Приеха по- високи цени на общинските такси

По- високи цени на таксите за общински услуги гласуваха на две четения съветниците на Стара Загора. Сесията беше последна за годината, а точката бе подготвяна още от миналия месец, но два пъти изтегляна. Този път по- високите цени на таксите бяха подкрепени от мнозинството на ГЕРБ, с гласовете на БСП, ВМРО, Нашият град, БСДП и Народен съюз. От 48 присъстващи, гласувалите „за“ бяха 41, против 6 от ДБ, Възраждане и Алтернатива на гражданите и един въздържал се от ДПС.

Последната за годината сесия в Стара Загора започна с изострен тон и бурна дискусия между мнозинството и противниците на по- високите цени на общинските такси. Предложението за промяна в Наредбата за местните такси и цени на услугите бе обсъждано още през ноември, но тогава кметът на два пъти го внася и в крайна сметка изтегли от дневния ред. Този път темата влезе за обсъждане и включваше дори две четения на Наредбата. Първи отпор дадоха представителите на ДБ.
Изказването на Димитър Чорбаджиев предизвика колективна защита на предложението от страна на ГЕРБ.
Взаимни обвинения в популизъм си отправиха Динко Михайлова, Боян Бабанов, Стефан Духтев, Георги Господинов от ГЕРБ и Димитър Чорбаджиев от ДБ, Янко Янков от Алтернатива на гражданите и Ива Ангелкова от Възраждане. Мнозинството защити секретарят на администрацията Делян Иванов, който бе атакуван бе отново от Демократична България.
Със свое предложение за увеличаване цените на наемите в училищата излязоха от групата на БСП като призоваха спортните клубове да не увеличават таксите, които събират от родителите.
След доста дебати първото четене на промените в Наредбата бе гласувано с 41 гласа, 6 бяха против и 1 въздържал се. Второто четене мина без никакви дебати.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>