Стара Загора се сбогува с Петра Мечева на 21 декември

Поклонението пред Почетния гражданин на Стара Загора и дългогодишен председател на Тракийско дружество „Одринска епопея“ Петра Мечева ще бъде на 21 декември (сряда), от 11.00 до 12.00 часа, във фоайето на зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора. Тя почина на 10 декември 2022 година, но остави след себе си трайна следа.

Петра Мечева е сред възстановителите на Тракийската организация в България след 1989 г. От 1992 г. е председател на Тракийско дружество „Одринска епопея” в Стара Загора и на Регионалния съвет на Тракийските дружества в старозагорски регион. От 1997 г. е председател на възстановения Тракийски женски съюз в България и член на Централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България. Многобройни са инициативите ѝ и благородните дела в обществена полза. Нейна е заслугата за обявяването на 26 март за Ден на Тракия – официален празник на Република България. В биографията си има няколко книги и стотици статии. Носител е на орден „Кирил и Методий“, на престижната награда за учители-новатори „Анастасия Тошева“ и редица други отличия.

Стара Загора се сбогува с Петра Мечева на 21 декември

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>