Проф. Иван Върляков: Важна е децентрализацията на отговорността

Как общинския съветник от БСП и ръководител на група Иван Върляков коментира отговорността на Община Стара Загора за ремонтите – Къде вижда той основния проблем за тази конфронтация и липса на яснота в поетите ангажименти. Чуйте го.

Няма точни правомощия кой е отговорен и така не може да се търси сметка на никого конкретно. Важна е децентрализацията на отговорности, категоричен е Върляков. ВиК сектора е най тежкия в нашата реалност. Безсилни сме като общински съветници, не е в наши правомощия да направим нищо. Отговорността е по ресори на администрацията, смята проф. Иван Върляков.
БСП също смята, че няма конфликтни точки в дневния ред на предстоящата общинска сесия. Те виждат недостатъчно информация относно сливането на двата културни инститтута: Музей литературна стара загора и къща музей „Гео Милев“.

До момента и двете звена са на издръжка на Общината. Новото ще даде шанс за финансиране от Министрество на културата, категоричен е проф. Върляков. Признанието на национално ниво ще превърне музея в институция, каза още той. Това е и първата важна точка към промяна на финансирането.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>