Прокуратурата с подробности за инцидента в „Арсенал“

59 – годишния служител на „Завод 4“ на „Арсенал“ в Мъглиж загинал вчера след контролирано унищожаване на взривни смеси и барут в подразделението на казанлъшката оръжейна е бил с голям стаж и богат опит. Това съобщи днес на брифинг Гриша Мавров, заместник окръжен прокурор на Стара Загора.

На територията на оръжейния завод вчера са били извършени два контролирани взрива по утилизиране на боеприпаси, уточни Гриша Мавров. При първия от тях – в Казанлък няма пострадали. Друга е ситуацията при втория контролиран взрив на територията на „Завод 4“ на оръжейната в Мъглиж.Инцидентт е станал при извършването на планирано унищожаване на бракувана продукция , при което е настъпило запалване. В резултат мъжът е получил тежки изгаряния, но въпреки усилията на медиците в пловдивска болница е починал.

По думите на заместник -окръжния прокурор, 59-годишният служител на оръжейната е имал дългогодишен опит. Неведнъж е изпълнявал мисии по унищожаване на боеприпаси. Не е ясна причината за трагичния инцидент, разследването по случая продължава. Образувано е досъдебно производство, съобщи още заместник-окръжния прокурор на Стара Загора.

Прокуратурата с подробности за инцидента в „Арсенал“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>