Подп. Вилиус Цуров: България трябва по–най бързия начин да се освободи от своето старо военно оборудване и да предостави оръжие на Украйна

България трябва по – най бързия начин да се освободи от своето старо военно оборудване и да предостави оръжие на Украйна във войната с агресора, заяви на пресконференция днес председателят на УС на Съюза на офицерите от резерва подп. Вилиус Цуров.

Кръгла маса организира Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ в Хотел Минерал Ягода. Темата бе „Използване потенциала на офицерите от резерва и запаса за развитие на гражданско-военно сътрудничество в подкрепа изпълнението на поставените пред военните формирования от гарнизона задачи“.

Създаване на Национална гвардия, която да подпомага гражданите на страната при ситуации на бедствия е едно от предложенията, които ще направи Съюза на офицерите от резерва СОРА към изпълнителната и законодателна власти./видео/

 

България трябва по – най бързия начин да се освободи от своето старо военно оборудване и да предостави оръжие на Украйна във войната с агресора.

 

Според подп. Цуров държавата ни е длъжник на своите граждани относно поддръжката и готовността за използване на убежища при опасност от конвенционален или ядрен удар.

 

Четири панела съдържаше дневния ред на конференцията, на която лектори от Военна Академия, Централно военно окръжие, Министерство на отбарана и РД ПБЗН коментираха теми като Използване потенциала на офицерите от резерва и запаса при мобилизация, Проблемни въпроси при набирането на кандидати за военна служба и служба в Доброволния резерв, въпроси при попълване на офицерския корпус във Въоръжените сили, както и лекция за Национална система за ранно предупреждение и оповестяване – същност и взаимодействие на институциите.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>