7 години затвор за дрогиран шофьор за катастрофа със загинал

 

Окръжният съд в Стара Загора е наложил наказание от седем години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на 29-годишен мъж, поданик на Кралство Великобритания, пребиваващ в България, съобщиха от обвинението.

Мъжът е признат за виновен, че на 3 октомври 2021 г. на кръстовището на ул.„Генерал Столетов“ и ул.„Цар Иван Шишман“ в Стара Загора при управляване на автомобил е нарушил правилата за движение.
Шофьорът е предприел забранена маневра „завой наляво“ и отнел предимството на насрещно движещ се мотоциклет. В резултат на това е причинил смъртта на 42-годишен мотоциклетист, както и средни телесни повреди на 16-годишно момиче и на 53-годишен мъж – пешеходци, намиращи се на тротоара.

От събраните по делото доказателства е установено, че деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, а шофьорът е избягал от местопроизшествието.

„Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура- Стара Загора няма да обжалва наложеното от съда наказание“, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура- Стара Загора Георги Видев.

Осъденият е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от седем години.

7 години затвор за дрогиран шофьор за катастрофа със загинал

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>