Нова наредба ще осигурява прозрачност на конкурсната процедура при избор на директори на училища

В ход е вторият етап на класиране след 7 клас за учиниците в цялата страна. Следващата седмица ще стане ясно колко са свободните места. Това каза в студиото на Сутрин с нас Милена Йолдова началник на инспектората по образование в Стара Загора.

Няма закрити паралелки, утвърдени по държавен план прием, заяви Йолдова. Традиционно за Стара Загора най висок е бала в гимназия Ромен Ролан, пофесионалните гимназии са назад в класирането. Общо нивото на 7 класнците според експертите е добро.

Сходни са резултатите и при десетокласниците, казва Милена Йолдова. Най драстично повишаване на резултатите е на ДЗИ по български език и литература. Сега областта заема 5 то място в класацията, което е много похвално. Резултатите от така наречените малки матури за 4 то класниците са малко по ниски от миналата година, но се запазва мястото на средата в скалата. Вжно е, че няма да има закрити паралелки, отбеляза директорът на инспектората.

Между 200 и 250 ученици след 7 клас не желая да продължат образованието си това не е малък процент, заяви Йолдова.
32 места за директори на училища са обявени за новата учебна година в областта.

До 8 ми август се приемат документи.От 1 юли нова наредба осигурява прозрачност на конкурсната процедура, заяви Йолдова.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>