Протест в Ракитница срещу нова технология, касаеща преработване на отпадъци

Люба Петкова е организатор на протест срещу стратиране на този проект. Според нея администрацията е абсолютно неподготвена по отношение на екологията, въздействието и последиците за здравето и екологията, ако предложението се гласува на общинска сесия и му се даде зелена светлина.

Администрацията не е достатъчно подготвена по основните въпроси и това кара нас гражданите да сме притеснени. Това заяви организатора на претеста в Ракитница Люба Петкова. Впускаме се в нещо много голямо, което ще определя бъдещето на региона.

Не е отговорено на нито един конкретен въпрос, според Люба Петкова на двете обсъждания. Пълно е със заводи, които ни тровят и те всички са минали през разрешителни от РИОСВ, смята Люба Петкова. Ние не искаме точката да се отегли, а да остане в дневния ред и всички общински съветници да гласуват против и да заявят отговорност към избирателите си.

На протеста организаторите очакват жители на Стара загора, околните села и всеки който иска да защити живота и чистотата на природата.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>