И министрите на енергетиката и външните работи от ИТН подадоха оставки

Причините за оттеглянето на министър Александър Николов от правителството са изцяло политически и са свързани с решението на партия „Има такъв народ“, от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне управлението на страната, посочва пресцентърът на министерството на енергетиката.

Идентично е съобщението от пресцентъра на Министерството на външните работи. „Причината за подаването на оставка на министър Генчовска е свързана с решението на партия „Има такъв народ“ (ИТН) да изтегли министрите си от състава на правителството. Тя ще продължи да изпълнява функциите си по Конституция до избирането на нов министър на външните работи, се отбелязва в него.

Припомняме, че на 8 юни лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви във видеообръщение, излъчено на страницата му във Фейсбук и по телевизия „7/8“,  че слага край на коалицията и на агонията и изтегля от кабинета министрите, излъчени от партията. Първи подаде оставка министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. В петък оставката си депозира министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

Все още не е ясно кога в парламента ще бъде внесено предложение за освобождаването на министрите и назначаването на нови.

От „Продължаваме промяната“ заявиха, че в момента основен приоритет е приемането на актуализацията на държавния бюджет.

 

И министрите на енергетиката и външните работи от ИТН подадоха оставки

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>