Стогодишен юбилей отбелязва Търговската гимназия

За Стогодишния юбилей на Търговска гимназия започват поредица от инициативи.
Началото е на 20.04.2022 г., сряда от 13.30 часа. Ученици от осми, девети и десети клас ще засадят 100 кедрови дръвчета, осигурени от Областна дирекция на горите, гр. Стара Загора. Залесяването се осъществява със съдействието на Община Стара Загора.

Ще бъдат залесени площи в районите на кв. “Самара“ – паметник „Бранителите на Стара Загора“ и парк „Св. Игнатий Старозагорски“ – Баня „Пиперка“ както следва:
От 14.15 – районът в кв. „Самара“ – паметник „Бранителите на Стара Загора“.

На 09.05.2022г., понеделник в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ от 18.00ч. и от 19.00ч. ще бъде излъчен документален филм, разказващ стогодишната история на Търговска гимназия. Филмът ни връща в далечната 1921г. когато видни индустриалци създават първото професионално училище в региона. Зрителите ще разберат кога Търговска гимназия приема името Симеон, Княз Търновски, какви поражения нанася на училището Втората световна война. Какви стъпки извървяват директори, учители и ученици, за да бъде днес Търговска гимназия, това което е – основоположник, наследник и продължител на вековна традиция в българското образование.

На 11.05.2022г, сряда ще бъде кулминацията на тържествата. През целия ден в сградата на Търговска гимназия ще се провеждат различни мероприятия, за които ще Ви уведомим своевременно. Тържественият концерт е в Културен център Стара Загора от 18.00ч.

Стогодишен юбилей отбелязва Търговската гимназия

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>