Председателят на БСП Валентина Бонева подаде оставка

Валентина Бонева: Старозагорската организация на БСП има много достойни личности, които могат и ще се справят с отговорността да бъдат нейн председател. На 21 май ще се проведе конференция за избор на нов председател

„Време е ръководството на организацията ни да се поеме от по-младите ни другари – хора в активна възраст, със своя професионална биография и обществен авторитет. Убедена съм, че Старозагорската организация на БСП има много достойни личности, които могат и ще се справят с отговорността да бъдат нейн ръководител“, каза председателят на БСП в Стара Загора Валентина Бонева. Тя подаде оставка на провелото се на 18 април т.г. заседание на Общинския съвет на БСП.

„Основният ни акцент е подготовката на местните избори през 2023г. Готвейки се за този вот е важно новият лидер и екипът му да имат свободата да разгърнат идеите и вижданията си за участието на БСП в местната власт. От своя страна продължавам да работя в организацията и ако мога да съм полезна с опита си – ще го правя във всеки един момент“, заяви Бонева.

Изборът на нов председател ще се проведе на заседание на общинската конференция на 21 май т.г. Преди това ще се проведат събрания на основните партийни организации за издигане на предложения за председател. В мотивите за решението си Бонева изтъкна необходимостта от обновление и подмладяване на общинското ръководство на БСП и увереността си, че новото ръководство ще влее енергия, новаторски поглед и амбиция за високи резултати.

Председателят на БСП Валентина Бонева подаде оставка

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>