До 11 февруари Районен съд Стара Загора провежда закрити съдебни заседания

 

До 11 февруари Районен съд Стара Загора провежда закрити съдебни заседания, заради увеличения брой на болни и карантинирани колеги.

Това заяви в предаването Сутрин с нас на телевизия Загора председателят на Районния съд Милена Колева.

Това обаче не се отнася за делата по бързите производства, коментира съдия Колева.

 

Председателят на Районен съд Стара Загора Милена Колева заяви, че са готови да преминат изцяло към електронно правосъдие, но към момента все още са запазени и хартиените дела, защото според съдия Колева,  единната електронна система не е съвършена.

Само в Стара Загора към момента е въведена и интегрирана  информационна система на гражданите, има и навигация за разположението на залите в Съдебната палата. Това е изработка на специалисти от Стара Загора, информира съдия Милена Колева.

По отношение на отчета за изминалата 2021 година, председателят на Районен съд коментира, че годината е била по-натоварена от предишните.

По отношение на делата за домашно насилие като цифра те не са увеличени драстично, но случаите наистина изискват специално законодателно отношение, според съдия Колева.

/Видео/

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>