Областният управител проф. Наско Василев присъства днес на панихида в памет на избитите от комунистическия режим в България. През 2011 г. 1 февруари е определен за почит към жертвите на комунизма по предложение на президентите Желю Желев и Петър Стоянов. На тази дата преди 75 години, осъдени от Първи състав на така наречения Народен съд в София, смъртта си посрещат регенти, депутати, офицери, министри, общественици и други невинни жертви.

Панихидата бе отслужена в старозагорския храм „Св. Димитър“. Председателят на Съюза на репресираните в Стара Загора Димитър Митев напомни, че това е една от най-черните дати в българската история, която не бива да бъде забравяна от поколенията.

Участниците в отбелязването на Деня на жертвите на комунизма поднесоха венци и цветя пред Паметника на избитите духовници и църковни служители, който се намира в двора на църквата.

 

Панихида в памет на избитите от комунистическия режим

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>