Общинският съвет прие обръщение към Минстър- председателя заради изразени устни намерения

Обръщението към правителството и Министър- председателя, внесено от общински съветници на ГЕРБ в дневния ред на общинската сесия, бе най- дълго дискутираната тема в днешното заседание. Текстът бе приет с уговорката, че ръководството на Общинския съвет и Общината ще инициират среща с представители на българското правителство, депутати и евродепутати, които да дадат разяснения за съдбата на комплекс Марица- Изток.
Въздържалите са от гласуване на обръщението бяха БСП и Демократична България, които след повече от час не получиха повече конкретика относно позицията на ГЕРБ за изграждането на завод за изгаряне на отпадъци в рамките на Източно- маришкия комплекс. Те атакуваха формата, съдържанието и въобще смисъла от текста.
В защита на обръщението се изказаха вносителите от ГЕРБ, както и представители на ВМРО, Възраждане и ДПС.
Мария Динева съобщи решението на ПК по земеделие, с което се настоява местната власт да потърси повече информация за инвестиционните намерения на правителството и да организира среща с представители на другите засегнати общини.
Обръщението бе прието с 36 гласа „за“ и 11 въздържали се.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>