Зам. кметът Иванка Сотирова: няма да оставим нито едно детско заведение без отопление

Общинските съветници обсъдиха днес Общинската стратегия за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в Община Стара Загора . В контекста на обсъждането, зам. кметът Иванка Сотирова отговори на въпрос ще се справи ли Общината с отоплението на детските и учебни заведения заради по-високите цени на ток и газ.

В момента нямаме притеснение, за да финансираме детските заведения и училища, които заявяват някакъв недостиг. Успяваме да се справим за месец януари, но как ще изглеждат нещата в следващите месеци може само да гадаем, товава заяви ресорният заместник кмет Иванка Сотирова в отговор на отправен въпрос от общинския съветник Антон Андонов по време на днешното заседание .

Въпросът за това ще се справи ли с отоплението на детските и учебни заведения заради по-високите цени на ток и газ Община Стара Загора бе зададен при обсъждането на Общинската стратегия за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в Община Стара Загора (2021-2022). „Ще търсим всякакви възможности. Както и кметът Живко Тодоров вече е заявявал, в никакъв случай не бихме оставили нито едно детско заведение без необходимото отопление и ще търсим варианти за справяне със ситуацията. Надявам се да успеем“, каза още Сотирова. Стратегията бе приета с 44 „За“, един от съветниците гласува „Въздържал се“

Стратегията има за цел да постави основата на стратегическото планиране на подкрепата за личностното развитие на децата и учениците на общинско ниво за периода 2021–2022 г.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>