Стара Загора остана без общинско дружество за сватби и погребения.

Общинските съветници от ГЕРБ, БСДП, ВМРО, ДПС, Алтернативата на гражданите и Движение Нашия град гласуваха да се ликвидира общинското дружество „Обредни дейности“. Срещу решението бяха ЗНС и БСП, а Демократична България изненадващо гласуваха „въздържал се“. Общинските съветници избраха за ликвидатор на дружеството Белчо Белчев, който бе освободен от досегашната си длъжност „управител“.
Добре организираното и подготвено решение от страна на вносителя Янко Янков и групата на ГЕРБ, с помощта на Петър Желязков, Антон Андонов и Дамян Горгиев направи така, че Стара Загора остана без общинско дружество за сватби и погребения. На практика този бизнес остава изцяло в част000ни ръце. /видео/
Силен отпор дадоха от БСП, ЗНС и Демократична в България, последните обаче гласуваха „въздържал се“ /видео/
Дискусията продължи повече от час, често тя преминаваше добрият тон, нарушаваше се правилника и се стигна до взаимни обвинение в лобистки интереси.
В крайна сметка за ликвидацията на дружеството гласуваха съветниците на ГЕРБ с изключение на Таньо Брайков, ВМРО, ДПС, БСДП, Алтернативата на гражданите и Движение Нашия град. Бе отхвърлено предложението на Таньо Брайков дружеството да бъде обявено в несъстоятелност, вместо в ликвидация. Бе отхвърлено и предложението на Янко Янков да бъде назначена Даниела Гюрова за ликвидатор и бе избран досегашният управител Белчо Белчев за такъв. Той не бе освободен от отговорност като управител.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>