Две деца са дали положителни проби днес при тестването срещу Ковид 19 в област Стара Загора

Само две деца са дали положителни проби днес при тестването срещу Ковид 19 в област Стара Загора. Те са от различни училища. Общи 4211 са тестваните ученици от 59 училища. Това каза за тв Загора началникът на инспектората по образование Татяна Димитрова. Вижте още…

Две деца от различни училища са дали положителни проби за коронавирус при тестването на учениците от област Стара Загора. За да бъдат възстановени присъствени занятия за децата от начален етап в областта, са направени са 4211 теста в 273 паралелки от 59 училища.

Тестването е минало без проблеми при добре създадена органицазия. В него са се вкллючили 316 доброволци, от които 224 родители.

От инспектората съвместно с РЗИ се следи ежедневно противоепидемичната обстановка. От днес по големите ученици от общините Николаево и Павел баня минават на ротационно обучение. В ротация се включва от утре и община Мъглиж.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>