Светлин Русев за първи път на сцената на старозагорската опера

Световноизвестният цигулар Светлин Русев за първи път свири тази вечер на сцената на Държавна опера Стара Загора. Концертът е посветен на 100 годишнината от смъртта на Камий Сенс Санс. Дирижира Ивайло Кринчев с участието на Оркестъра на Държавна опера. Концертът е от цикъла Българските виртуози от световните сцени.
Светлин Русев е български цигулар, професор във Висшата национална консерватория в Париж и тази в Женева. Свири по световни сцени на четири континента. Днес за първи път стъпва на сцената на Старозагорската опера.
Идеята за програмата на концерта тази вечер е на Светлин Русев по повод 100 годишнината от смъртта на Камий Сенс Санс.
Последните девет години музикантът свири на „Страдивариус“ от 1710г. Тази година му е предоставен още по стар инструмент- от 1651г.
Въпросът, който си задава виртуозният музикант и ни накара да се замислим е как остаряват хората за времето на един концерт, когато са го пропуснали. А нашият въпрос бе какво отличава виртуозният музикант от наистина добрия

Категория: КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>