Проф. Анастас Герджиков в Стара Загора: Искаме спокоен дебат и обединение по най-основните теми

Кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева се срещнаха със старозагорци.

„Искаме да има спокоен дебат и обединение поне по най-основните теми – евроатлантическа ориентация, върховенство на закона, качествено образование,достъпно здравеопазване и много други“ каза проф. Герджиков на среща с граждани и представители на бизнеса в хотел Верея.

 

При срещите с граждани и бизнеса в Стара Загора най-дискутирана бе темата – състоянието на енергетиката и високите цени на тока. Според проф. Герджиков трябва да смекчим удара с национални мерки – премахване на ДДС и акцизите върху електроенергията, директни субсидии за купувачите на енергия на пазара на едро, осигуряване на достатъчно електроенергия на пазара на едро, готовност за ограничаване на износа и др. Много е важно да се предприемат „решения за подкрепа на социално-слаби домакинства за енергийни разходи“ подчерта кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

„Енергийният баланс на страната е невъзможен в средносрочен план без комплекс Марица изток. Затова той предлага да се прилагат технологии, които да спомогнат за прехода.

 

Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева също призова за разум и обединение на всички българи.

 

Кандидатите за президент и вицепрезидент проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от коалиция ГЕРБ – СДС участват в изборите с № 15 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>