Главният прокурор Иван Гешев призова в Стара Загора институциите да работят в синхрон

Главният прокурор Иван Гешев призова в Стара Загора институциите да работят в синхрон. Той бе в града да се срещне с близки на пострадалите в една от катастрофите, при която 18 годишен шофьр помете три момичета на тротоар в Стара Загора. Гешев е уверил близките, че по никакъв начин няма да допусне върху разследването да повлияят, цитирам „местни интереси“.

Прокуратурата ще бъде безкомпромисна, не би трябвало да има никакво съмнение, че ще позволим някакви влияние върху разследванията. Това обяви главния прокурор Иван Гешев след срещата си с близки на пострадалите пешеходци при катастрофата на 1-ви октомври на кръгово кръстовище в Стара Загора.

Главният прокурор е категоричен, че след случая е имало справедливо обществена реакция, но несправедливо насочена към Прокуратурата. По думите му, прокуратурата в Стара Загора е информирана за инцидента 15 часа след катастрофата.
Иван Гешев заяви още, че Върховна-касационна прокуратура ще вземе под специален надзор пътнотранспортното произшествие.
Гешев припомни, че още преди година са внесени в Народното събрание експертни предложения за повишаване на наказанията при пътни произшествия, но те стоят без развитие.По-късно днес се очаква Окръжен съд – Стара Загора, да се произнесе по обжалването на мярката за неотклонение „домашен арест“ за 18-годишния шофьор.
Главният прокурори ска да бъдат сформирани съвместни щабове с МВР и ДАНС срещу купуването на гласове.

Иван Гешев отказа да коментира изказвания на политици, с обяснението, че е опасно главният прокурор да прави коментари по юридически казуси, особено във време на избори.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>