И „Народен съюз“ с отворено писмо за запазване на комплекс Марица изток

Общинските съветници от коалиция „Народен съюз“  в Общински съвет Стара Загора разпространиха отворено писмо за запазване работата на комплекс Марица изток.

 

Отвореното писмо е адресирано до президент, министър-председател, европейските депутати, областни управители, кметове и председатели на общински съвети. Настояват за мораториум върху търговията с емисии до преодоляване на енергийната криза, промяна в схемата на Ес за търговия с емисии, създаване на национален експертен съвет за избор и внедряване на технологии за преработка на въглероден диоксид и неговото съхранение. В отвореното писмо се иска и преразглеждане на позицията ан България по Зелената сделка, като се настоява пред ЕС да се вземат под внимание всички фактори, влияещи на декарбонизацията.

/видео/

 

Иначе от коалицията потвърдиха, че водач и за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември отново ще е Светослав Колев.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>