Британски гражданин блъсна моторист и пешеходка на централно кръстовище

Шофьорът, който помете мотор в Стара Загора и напусна местопроизшествието, е заловен.
Починал е мотористът, а в инцидента е пострадала и пешеходка, която е прегледана и настанена за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Тя е 16 годишна, със счупен череп и крак.

Сигналът за инцидента, станал на кръстовището на улиците „Цар Иван Шишман“ и „Генерал Столетов“, е получен малко след 19:30 часа.
По първоначална информация катастрофата е между лек автомобил и мотор. Колата била изоставена близо до местопроизшествието, но без водач. По- късно е бил заловен в парк „5- ти октомври“. Той е 28 годишен, британски гражданин.
Кметът на Стара Загора каза, че запис от камерите от снощния инцидент в Стара Загора, при който кола помете моторист на централно кръстовище, ще бъде публикуван още днес.
Това е грубо погазване на Закона, водачите навлизат в насрещното движение, а колата помита чакащите на тротоара. „Ето ви случай, в който има камери и светофари и шофьорът навлиза в кръстовището на червен светофар“, коментира Тодоров.

Пътният инцидент става само ден след като в Стара Загора стана жестока катастрофа, при която млад шофьор помете три млади жени на тротоар. Едната от тях загуби крака си, а другите две са с тежки наранявания. Случаят предизвика широко обществено недоволство и протести.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>