Отговорът на администрацията относно ремонта на Зоопарка

Ремонтът на Зоопарка в Стара Загора трябва да се извърши за 420 календарни дни, считано от датата на откриване на строителната площадка. Непредвидени обстоятелства като лоши метеорологични условия, пандемия и допълнителни дейности са забавили изпълнението. Това гласи отговорът на общинската администрация на питането на общинския съветник Димитър Чорбаджиев, прочетен на днешната сесия от заместник- кмета Янчо Калоянов.
На конкретно зададеният въпрос кога приключва ремонтът на Зоопарка в Стара Загора, администрацията отговаря без да посочи конкретна дата. В отговора не се казва колко работни дни са изгубени заради лошо време, пандемията или допълнителните дейности. Научаваме само, че по договор ремонтът на Зоопарка трябва да приключи за 420 дни, като има оправдано забавяне заради метеорологични условия, пандемия и строеж на допълнителни клетки
Сключено е допълнително споразумение на 28. 04. 2021 година за изграждане на нови клетки за кафяви мечки. Тази дейност ще бъде заплатена от бюджета на Общината и възлиза на 251 хиляди лева.
20 % от стойността на проекта са платени авансово, платени са още три междинни суми, остатъка от 60 % ще се плати след издаване на обекта. По време на строително ремонтните дейности са починали два сибирски тигъра и една маймуна, но смъртта на животните не била свързана с ремонта.
На пресконференция по рано през септември, кметът на Стара Загора, заедно с представител на фирмата- изпълнител заяви, че ремонтът ще приключи тъкмо на 30 септември. Днес, обаче строителните дейности продължават.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>