Община Стара Загора призовава гражданите да използват възможността за онлайн преброяване

Електронното преброяване на  населението и жилищния фонд в Република България започна и ще продължи до 24:00 часа на 30 септември. Община Стара Загора призовава всички жители да се преброят електронно. Въпреки удължаването на възможността за електронно преброяване с близо две седмици, интересът към тази възможност не е голям. Този метод са използвали едва 32% от гражданите, съобщават от Националния статистически институт.

„Днес вече всички използват онлайн услуги, затова нека покажем още по – добри резултати“, призова секретарят на местната администрация  Делян Иванов, който счита още, че това е и най – безопасният начин за опазване здравето и живота на всички ангажирани в преброителния процес.

До 10 октомври е удължен и срокът всяко домакинство да бъде посетено от преброител. Ако вече сте се преброили онлайн, единственото което трябва да направите е да предадете на преброителя 15-цифрения код, който се генерира от системата за Преброяване. Гражданите могат да следят актуалната информация, свързана с възможностите за преброяване, както и подробни указания за регистрацията в портала на електронното преброяване можете да намерите на страницата census2021.bg или на сайта на НСИ.

Община Стара Загора призовава гражданите да използват възможността за онлайн преброяване

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>